Tahle polévka z červené řepy s kokosovým mlékem je inspirována úžasnou kuchařkou a umělkyní Gibi z bistra the Bowls. Občas jsem Gibi zaskočila do kuchyně pomoct a její polévka z červené řepy se mi tak zaryla do chuťových buněk, že si jí budu asi do konce života spojovat s Gibi.
SUROVINY
- 400 g červené řepy
- 400 ml zeleninového vývaru
- 250 ml kokosového mléka
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička kurkumy
- šťáva z citronu
- sůl a pepř dle chutě
POSTUP
-
Červenou řepu nakrájíme na větší kostky a chvilku opečeme na pánvi nebo v troubě.
-
Řepu poté dáme vařit v hrnci se zeleninovým vývarem, kokosovým mlékem, koriandem a kurkumou doměkka.
-
Polévku rozmixujeme a dochutíme solí, pepřem a šťávou z citronu dle chutě. Hotovou polévku z červené řepy dozdobíme čerstvým koriandrem, plátkem citronu a třeba kokosovým mlékem a sezamovými semínky.