Fazolový salát s rajčaty a kadeřávkem

od Chay
Fazolový salát s rajčaty a kadeřávkem

Fazolový salát s rajčaty a kadeřávkem je volba pro ty z vás, kteří chtějí k snědku něco lehkýho, zdravýho, výživnýho, a přitom mňamózního. Uvidíte, jaká zábava a slast pro jazyk to pro vás bude. S křupavoučkým kadeřávekem, šťavnatým rajčátkem a pečenou portobello houbou si užijete variaci textur i chutí.

Fazolový salát s rajčaty a kadeřávkem

Fazolový salát s rajčaty a kadeřávkem

Fazolový salát s rajčaty a kadeřávkem je volba pro ty z vás, kteří chtějí k snědku něco lehkýho, zdravýho, výživnýho, a přitom mňamózního.… Saláty, předkrmy a lehká jídla fazole, rajčata, kadeřávek, portobello, houby, salát European Vytisknout recept
Počet porcí: 2
Nutriční hodnoty 200 Kalorie 20 grams Tuk
Hodnocení 5.0/5
( 3 hlasů )

SUROVINY

  • 2 ks portobello houby
  • 1 konzerva červených fazolí
  • 100 g kadeřávku
  • 2 ks keříčková rajčata
  • hladkolistá petržel
  • 1/3 červené cibule
  • 1-2 lžíce šťávy z citronu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř

POSTUP

  1. Troubu zahřejeme na 180°C -200°C. Na plech si pravidelně rozprostřeme listy kadeřávku, které lehce postříkáme oliváčem a osolíme. Portobello klobouk nařízneme podélně nožem a taky zakápneme troškou oleje. Necháme obě suroviny péct.

  2. Kadeřávek se upeče rychleji. Jakmile bude křupavý, vyndáme kadeřávek na talíř. Portobello houbu pečeme cca 15-25 min. Houba nesmí být syrová a zároveň by se neměla vysušit a ztratit šťávu. Po upečení jí osolíme a opepříme.

  3. Zatímco se kadeřávek a houba peče, nakrájíme si najemno rajče, petželovou nať a červenou cibuli. Promícháme je s červenými fazolemi, dochutíme oliváčem, citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Voilà, můžeme servírovat s upečeným kadeřávkem a portobello!

0 Komentáře
0

You may also like

Zanechat komentář

K ukládání nastavení a správnému fungování využíváme soubory cookies. Používáním webu s jejich používáním souhlasíte. Akceptovat