Fazolový salát s rajčaty a kadeřávkem je volba pro ty z vás, kteří chtějí k snědku něco lehkýho, zdravýho, výživnýho, a přitom mňamózního. Uvidíte, jaká zábava a slast pro jazyk to pro vás bude. S křupavoučkým kadeřávekem, šťavnatým rajčátkem a pečenou portobello houbou si užijete variaci textur i chutí.
SUROVINY
- 2 ks portobello houby
- 1 konzerva červených fazolí
- 100 g kadeřávku
- 2 ks keříčková rajčata
- hladkolistá petržel
- 1/3 červené cibule
- 1-2 lžíce šťávy z citronu
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř
POSTUP
-
Troubu zahřejeme na 180°C -200°C. Na plech si pravidelně rozprostřeme listy kadeřávku, které lehce postříkáme oliváčem a osolíme. Portobello klobouk nařízneme podélně nožem a taky zakápneme troškou oleje. Necháme obě suroviny péct.
-
Kadeřávek se upeče rychleji. Jakmile bude křupavý, vyndáme kadeřávek na talíř. Portobello houbu pečeme cca 15-25 min. Houba nesmí být syrová a zároveň by se neměla vysušit a ztratit šťávu. Po upečení jí osolíme a opepříme.
-
Zatímco se kadeřávek a houba peče, nakrájíme si najemno rajče, petželovou nať a červenou cibuli. Promícháme je s červenými fazolemi, dochutíme oliváčem, citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Voilà, můžeme servírovat s upečeným kadeřávkem a portobello!