Vynikající ovesná kaše ke snídani

od Chay
Vynikající ovesná kaše ke snídani

Ovesná kaše je báječnou volbou ke snídani snad pro všechny dny v týdnu i všechny věkové kategorie. S ovesnou kaší si člověk vyhraje a může jí stále obměňovat podle toho, co zrovna má doma, nebo na co má chuť. Já si jí často dělala během studentských let. Nejvíc vždycky ve zkouškovém, a hlavně plánovaně před dlouhou zkouškou nebo testem, abych měla dost energie, mohla se plně soustředit a nemusela se za stolem nervozně kroutit, a naschvál odkašlávat, abych nenápadně schovala zvuk kručení v břiše. Znáte to. Ovesná kaše mě v tomhle nikdy nezradila. Je to prostě jistota, která zasytí, zahřeje organismus a připraví na náročnější dopoledne.

Ovesná kaše chutná i menším dětem, pokud se mírně přisladí, pěkně se dozdobí a dochutí čokoládkou. Fantazii se u ovesné kaše meze nekladou ani u dospělých. Já do ní přidávám všechno zdravé a dobré- oříšky, semínka, ovoce, javorový sirup, občas i jogurt nebo tvaroh.

Ovesná kaše s fíky

Ovesná kaše je nejlepší a nejkrémovější když se povaří v kastrůlku. Když ale není čas, stačí jí v misce zalít vařící vodou (ohřátým rostlinným či živočišným mlékem), zamíchat a přikrýt zvrchu talířkem nebo menší pokličkou. A za pár minut je kaše nachystaná.

Vynikající ovesná kaše ke snídani

Vynikající ovesná kaše ke snídani

Ovesná kaše je báječnou volbou ke snídani snad pro všechny dny v týdnu i všechny věkové kategorie. S ovesnou kaší si člověk vyhraje… Mléčné alternativy ovesná, kaše, ovesná kaše, ovesna, kase European Vytisknout recept
Počet porcí: 1 Doba přípravy: Doba vaření:
Nutriční hodnoty 200 Kalorie 20 grams Tuk
Hodnocení 5.0/5
( 6 hlasů )

SUROVINY

  • 1/3 hrnku ovesných vloček (jemných nebo hrubých)
  • 1 hrnek rostlinného mléka (vody nebo živočišného mléka)
  • špetka soli
  • čerstvé nebo sušené ovoce
  • semínka a oříšky
  • javorový sirup

POSTUP

  1. Na ovesnou kaši potřebujeme zhruba poměr 1 díl ovesných vloček a 3 díly rostlinného mléka. Když chceme připravit ovesnou kaši pro celou rodinu (4 členů), použijeme na ní 1 hrnek vloček a 3 hrnky mléka. V kastrůlku smícháme ovesné vločky a mléko se špetičkou soli. Dáme vařit při mírné teplotě. Až začne ovesná kaše bublat, snížíme teplotu a povařujeme za pravidelného míchání 4 minutky. Kdo má rád řidší kaši, může přilít více mléka.

  2. Stěrkou přelijeme teplou kaši do snídaňové misky. Ovesnou kaši podáváme s naším oblíbeným ovocem a oříšky. Já do ovesné kaše ráda dávám jahody, borůvky, banány, hrozny a jablíčko a pak směs oříšků a semínek. Zakápnu si jí javorovým sirupem a občas si do ní přidám i 2 lžíce jogurtu nebo tvarohu.

  3. Pokud nám chutná kakao, můžeme v prvním kroku k vločkám a mléku přisypat 1-2 lžičky kvalitního kakaa nebo několik kostiček čokolády, které se v kaši krásně roztečou.
0 Komentáře
0

You may also like

Zanechat komentář

K ukládání nastavení a správnému fungování využíváme soubory cookies. Používáním webu s jejich používáním souhlasíte. Akceptovat