Tahini pasta je nepostradatelná součást hummusu. A tak jí asi většina z nás zná. Samotná tahini pasta leckomu taky chutná, ale na někoho může být až moc lepkavá a chuťově výrazná. Není ale škoda jí doma skladovat jen na výrobu hummusu a nevychutnat si jí víc takovou, jaká je? Já si z tahini dělám dressing, který je neuvěřitelně krémový, lahodný a hodí se skoro ke všemu. Je vhodný jako dressing k salátům, do buddha bowl, dip ke smaženému tofu, k pita chlebu nebo ke kouskům jiných druhů pečiva.
SUROVINY
- 3 lžíce tahini pasty
- 3 lžíce citronové šťávy (cca 1/2 citronu)
- 2 lžičky agávového sirupu
- 3 lžíce studené vody
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička sezamového oleje
- špetka sušeného česneku nebo utřeného čerstvého česneku
- mořská sůl dle chuti
POSTUP
-
Všechny suroviny na tahini dressing vyšleháme metličkou v misce do krémové konzistence. Osolíme dle chutě. Pokud máme tužší tahini pastu, můžeme dolít víc studené vody nebo oleje. Hotový tahini dressing můžeme použít na saláty, přílohy, jako omáčku ke smaženému tofu, k syrové nebo tepelně upravené zelenině, buddha bowl, nebo k pečivu.