Domácí kokosové mléko

od Chay
domácí kokosové mléko

Stále kupujete ta předražená rostlinná mléka v obchodech? Udělejte si raději doma vlastní. Jsou čerstvější, mají výraznější chuť a vyjdou podstatně levněji. Kokosová a jiná ořechová mléka se vyrábějí na podobném principu: namočit přes noc (u kokosového netřeba namáčet), rozmixovat s vodou, přecedit přes platýnko, dochutit. Tímto způsobem si doma vyrobíte kokosové, mandlové, nebo lískooříškové mléko.

Rýžové a sójové mléko se připravuje jiným způsobem. To už je ale na jiný článek.

domácí kokosové mléko

Domácí kokosové mléko

Stále kupujete ta předražená rostlinná mléka v obchodech? Udělejte si raději doma vlastní. Jsou čerstvější, mají výraznější chuť a vyjdou podstatně levněji. Kokosová… Mléčné alternativy domácí, kokosové, mléko, nemléčné, veganské, rostlinné European Vytisknout recept
Doba přípravy:
Nutriční hodnoty 200 Kalorie 20 grams Tuk
Hodnocení 5.0/5
( 4 hlasů )

SUROVINY

  • 1 díl strouhaného kokosu, kokosových chipsů nebo kokosové dužiny
  • 3 díly vody
  • plátno

POSTUP

  1. Na domácí kokosové mléko můžeme použít jakoukoli formu kokosu. Sušený strouhaný kokos, kokosové chipsy nebo kokosová dužina. Všechno funguje. 

  2. Vezmeme jeden díl kokosu, tři díly vody a rozmixujeme do té doby, než se kokos nerozmělní na jemné částečky. Samozřejmě dost záleží na výkonu vašeho mixéru.

  3. Kokosové mléko přecedíme přes platýnko a důkladně vyždímeme.

  4. Můžeme podle chutě dosladit sirupem, ale velmi chutné je i neslazené. Dá se použít teplé i studené. Odležené v lednici ho můžeme v teplých dnech konzumovat jako osvěžující nápoj. Můžeme ho použít i do pokrmů. V lednici vydrží pár dní. Nezapomínejme ho před použitím protřepat. 

  5. Zbylou kokosovou masu můžeme využít na výrobu dortových korpusů, kokosových kuliček nebo necháme vysušit v sušičce na kokosovou mouku.

0 Komentáře
0

You may also like

Zanechat komentář

K ukládání nastavení a správnému fungování využíváme soubory cookies. Používáním webu s jejich používáním souhlasíte. Akceptovat