Nice cream, který svým názvem připomíná anglicky ice cream, je zdravější alternativa klasické zmrzliny. Možná proto se jí říká nice (česky milý). Oproti zmrzlině v ní nenajdeme smetanu ani přidané cukry.
Tak co vlastně nice cream obsahuje?
Nice cream je kompletně na bázi zmraženého ovoce, které se hodí do blenderu a rozmixuje v hladký krém. Je vlastně podobný smoothies, ale je tužší, protože se do něj nepřilévají tekutiny.
Do původního nice cream se obvykle dávají zmražené zralé banány jako základ. Banány dodají krémovitost a sladkost. A pak se k banánům přidá ovoce nebo jiné ingredience, které máme rádi. Skvělé kombinace, které stojí za vyzkoušení jsou banán + mango, ananas + mango, banán + lesní plody, banán + třešně + čokoláda, maliny + čokoláda, banán + arašídové máslo.
Chuťové kombinace jsou omezené pouze naší představivostí. A co je hlavní výhoda této sladké a svěží pochoutky? Nejen, že jde o zdravou vitaminovou bombu vhodnou ke snídani a zároveň osvěžující letní dezert, ale hlavně se dá vyrobit úplně jednoduše a rychle doma v blenderu. Tahle domácí ovocná zmrzlina určitě stojí za vyzkoušení.

SUROVINY
- 1 ks banánu
- 1 ks manga
- zmražené ovoce nebo čerstvé ovoce jako toping
- semínka, oříšky nebo čokoláda na ozdobu
POSTUP
-
Banán zbavíme slupky a nakrájíme na kolečka. Mango oloupeme a nakrájíme na kostky. Nakrájené ovoce uložíme do mrazáku alespoň na 1 den. Druhý den hodíme ovoce do blenderu a rozmixujeme v hladký nice cream. Pro snazší mixování můžeme přilít trochu vody nebo rostlinného mléka.
-
Nakonec dozdobíme mraženým nebo čerstvým ovocem, oříšky a semínky a můžeme hned podávat.