Mléčná rýže z kokosového mléka s mangem a hoblinkami hořké čokolády

od Chay
Mléčná rýže z kokosového mléka s mangem a hoblinkami hořké čokolády

Dávala jsem na blog předtím recept na lahodnou mléčnou rýži s malinami. Pokud chcete úplně vyřadit kravské mléko, můžete se inspirovat tímhle receptem, kde vám ukážu, jak se dělá mléčná rýže z kokosového mléka s mangem a hoblinkami hořké čokolády. Řekla bych, že je ještě o něco lepší. Snoubení chutí kokosu a manga je totiž unikátní. Tyhle dvě suroviny k sobě prostě patří. Obě jsou to exotické plodiny, kdy jedna jemně pohladí a druhá osvěží a probudí. 

Pokud se jedná o rýži, doporučuju použít předvařenou rýži zbylou v daném dni, nebo si jí předem předvařit v rýžovaru než se bude vařit s ostatními ingrediencemi. Ušetří to spoustu času i energie.

Mléčná rýže z kokosového mléka s mangem a hoblinkami hořké čokolády

Mléčná rýže z kokosového mléka s mangem a hoblinkami hořké čokolády

Dávala jsem na blog předtím recept na lahodnou mléčnou rýži s malinami. Pokud chcete úplně vyřadit kravské mléko, můžete se inspirovat tímhle receptem,… Asijská inspirace mléčná rýže, kokos, mango, hořká čokoláda European Vytisknout recept
Počet porcí: 2 Doba vaření:
Nutriční hodnoty 200 Kalorie 20 grams Tuk
Hodnocení 5.0/5
( 6 hlasů )

SUROVINY

  • 150 g jasmínová nebo sushi rýže
  • 300-400 ml kokosového mléka
  • voda dle potřeby
  • špetka mletého kardamonu (lze vynechat)
  • špetka soli
  • dle chutě cukr
  • 1/2 manga
  • hořká čokoláda

POSTUP

  1. Do kastrůlku vsypeme předvařenou rýži, kokosové mléko, špetku mletého kardamonu, špetku soli, a vaříme při mírné teplotě přibližně 30 min.

  2. Rýže se začne pojit s kokosovým mlékem v hustší kaši. Podle potřeby přidáváme další kokosové mléko nebo vodu a průběžně promícháváme. Já bych dala kokosovému mléku přednost před vodou. Díky tomu nám vznikne hutnější krásně krémová kaše. Na koho je to moc těžké, může dolévat trochou teplé vody.

  3. Chceme získat opravdu lepivou kaši, která půjde později z kastrůlku pomalu a nepřerušovaně slít do misky. Nechceme ani polévku, ani zahuštěnou kaši, která se naběračkou těžkopádně “kydne” do servírovací misky. Důležité také je, aby se nám rýže nepřilepila ke dnu a nepřipálila se. Proto případně doléváme tekutiny a hlavně občas promícháme. Ke konci vaření přidáváme cukr dle chutě.

  4. Rýži podáváme s plátky manga a hoblinkami z hořké čokolády. Ty si sami nastrouháme na struhadle. Mléčnou rýži si můžeme ještě dozdobit a dochutit mletou skořicí, kokosovým posypem a mátou.

1 Komentáře
3

You may also like

1 Komentáře

Adéla Květen 5, 2019 - 08:51

Vynikající kaše, krásně krémová a na snídani perfektní! Kombinace s mangem a čokoládou je fakt skvělá.

Odpovědět

Zanechat komentář

K ukládání nastavení a správnému fungování využíváme soubory cookies. Používáním webu s jejich používáním souhlasíte. Akceptovat