Korejské kimchi palačinky kimchijeon

od Chay
kimchijeon palačinka

Kimchijeon jsou korejské kimchi palačinky, které se jí většinou jako předkrm nebo příjemný snack. U tohoto receptu musím varovat před jednou věcí- pokud šetříte kimchi a ujídáte ho po mini porcích, u tohoto receptu pravděpodobně přijdete o své zásoby. Tady se rozhodně šetřit nesmí.

kimchijeon palačinka

Do kimchijeon se pouštějte jen s dobře zfermentovaným kimchi

U kimchi palačinek je důležité, aby bylo použité kimchi dostatečně zfermentované a mělo výraznou chuť, která se přenese do palačinek. Pokud je to vaše teprve čerstvě zadělané, doporučuju alespoň pár dní počkat.

V tomto receptu používám navíc svojí oblíbenou čínskou pažitku, která se používá do receptu na buchujeon. Do kimchijeon se tradičně dává jarní cibulka. Tak nechám na vás, jestli se chcete držet pouze jarní cibulky, nebo to budete kombinovat jako já.

Je to opravdu snadný recept. Hlavně mít zralé kimchi a zbytek surovin už někde jistě vyhrabete.

kimchijeon palačinka

Korejské kimchi palačinky kimchijeon

Kimchijeon jsou korejské kimchi palačinky, které se jí většinou jako předkrm nebo příjemný snack. U tohoto receptu musím varovat před jednou věcí- pokud… Asijská inspirace kimchi, kimchijeon, kimchi palačinky, korejské palačinky European Vytisknout recept
Počet porcí: 1 velká palačinka Doba přípravy: Doba vaření:
Nutriční hodnoty - Kalorie 20 grams Tuk
Hodnocení 5.0/5
( 5 hlasů )

SUROVINY

  • NA TĚSTO
  • 200 g dobře zfermentovaného kimchi
  • 2-3 lžíce šťávy z kimchi
  • 80 g hladké mouky
  • 1/2 hrnku ledové vody
  • 1/2 lžičky cukru
  • 1 stonek jarní cibulky
  • 2 lžíce cibule nebo pažitky (nejlépe čínské pažitky)
  • 1 lžíce bramborového škrobu (lze vynechat)
  • 1 lžíce chilli vloček gochugaru (lze vynechat)
  • sůl (pouze v případě potřeby)
  • NA OMÁČKU
  • 3 lžíce sojové omáčky
  • 1 lžička rýžového nebo bílého vinného octa
  • 1 lžička sezamového oleje
  • špetka cukru
  • chilli olej dle chutě nebo sušené příp. čerstvě nasekané chilli

POSTUP

  1. Kimchi nakrájíme na tenké proužky, cibuli nebo pažitku nasekáme nadrobno, jarní cibulku na kolečka. Část jarní cibulky si odložíme stranou na posyp hotových palačinek.

  2. Nakrájené suroviny smícháme s moukou, škrobem, cukrem, ledovou vodou a šťávou z kimchi. Pro větší pikantnost a krásnou barvu můžeme přidat chilli vločky. Kimchi dodá palačinkám kromě jiného i slanost, proto není potřeba dosolovat. Pokud vám přijde směs málo slaná, můžete opatrně dochutit solí. Směs by neměla být tekoucí jako u palačinek, ale ani ne tuhá. Přirovnala bych jí hustotou k těstu na bramboráky. Hlavní složkou je kimchi a mouka s vodou jsou víceméně pojidla. Nemělo by to být naopak.

  3. Rozehřejeme si na pánvi 1-2 lžíce oleje. Lžicí nebo naběračkou rozetřeme těsto po celé ploše pánve do tloušťky zhruba 0,5 cm. Pokud máme menší pánev, vyjde nám těsto na 2 menší palačinky. Pokud chceme hodně křupavé palačinky, můžeme dělat více mini placek místo jedné velké. Pečeme palačinku několik minut (cca 3-5 min) do zezlátnutí. Poté obracíme a pečeme druhou stranu. Ke konci palačinku obrátíme naposledy ještě jednou na již opečenou stranu a dopékáme poslední minutu dokřupava. Podáváme teplou palačinku nakrájenou na menší kousky posypané cibulkou nebo čínskou pažitkou takto samotné nebo ještě s omáčkou.

0 Komentáře
2

You may also like

Zanechat komentář

K ukládání nastavení a správnému fungování využíváme soubory cookies. Používáním webu s jejich používáním souhlasíte. Akceptovat